Stödboende / Träningslägenheter

Vi har just nu lediga stödboenden!
Kontakta oss på 08-668 44 33 eller använd formuläret längst ned på sidan för att skicka in din förfrågan.

Familjestödsgruppen har sedan 2016-11-17 tillstånd av IVO att bedriva stödboende.  

Ibland är klivet från familjehem/familjestödsboende till ett helt eget boende alltför stort. Familjestödsgruppen har tillgång till flertalet lägenheter runtom i Stockholm med kranskommuner. I ett stödboende får den unge träna på att bli självständig, klara sin vardag och sin ekonomi. Den unge har en kvalificerad kontaktperson kopplad till sig som hjälper till med olika saker utifrån genomförandeplanen. Kontaktpersonen kan exempelvis stötta kring skola eller praktikplats, vara samtalsstöd vid dåligt mående och motivera ungdomen att komma ut mer och visa på olika aktiviteter. Kontaktpersonen arbetar utifrån ungdomens behov i samråd med socialtjänsten och varje månad skriver kontaktpersonen en rapport som skickas till socialsekreteraren.

Ungdomen har alltid möjlighet att nå någon på Familjestödsgruppen, dygnet runt årets alla dagar via vår jourtelefon.

När ungdomen flyttar in i stödboendet står vi för ett basinköp av mat och hygienartiklar. Lägenheten är vid inflytt fullt basutrustad med möbler, köksartiklar och textiler.

Vi har en gedigen erfarenhet av att jobba med ungdomar i både jourhem, familjehem och stödboende. Vi har aktiviteter som är utformade efter dessa ungdomars behov.  Under terminerna erbjuder vi  läxhjälp en gång i veckan på vårt kontor i  Sandsborg samt gemensamma aktiviteter en gång i månaden med andra placerade ungdomar, tex bowling eller bio. Två gånger i månaden har vi även tematräffar med en gymnasielärare kring olika teman såsom hushållsekonomi, skriva CV, jämställdhet och sexualitet.

Många av de som är placerade via oss får även möjlighet att göra praktik/sommarjobba på Café Påtår, som är vårt sommaröppna café som startades just för att ge ungdomar möjlighet att få prova ett riktigt arbete.  Där får de en unik möjlighet att skaffa sig erfarenheter som i många fall resulterat i vidare arbeten!


Här har vi träningslägenheter:
- Enskede
- Södermalm
- Gärdet
- Gullmarsplan
- Telefonplan
- Husby
- Visättra
- Tensta
- Rinkeby
- Hjulsta
- Akalla