Stödboende / Träningslägenheter

Vi har lediga stödboenden.
Kontakta kontoret på 08 668 44 33 eller använd formuläret längst ned på sidan för att skicka in din förfrågan.

Familjestödsgruppen har sedan 2016-11-17 tillstånd av IVO att bedriva stödboende.  

 

Ibland är klivet från familjehem/familjestödsboende till ett helt eget boende alltför stort. Familjestödsgruppen har tillgång till flertalet träningsboenden i Stockholm. Genom att bo i ett stödboende får den unge träna på att klara sig själv, sin vardag och sin ekonomi. Det finns ingen vuxen fysiskt närvarande hela tiden, men den unge har en kvalificerad kontaktperson kopplad till boendet som hjälper till med praktiska saker, har koll på närvaro i skolan eller praktikplatsen, ungdomens mående etc. Kontaktpersonen arbetar utifrån ungdomens behov i samråd med socialtjänsten och varje månad skriver kontaktpersonen en rapport som skickas till socialsekreteraren. Vid behov har vi även tillgång till familjebehandlare som kan tillsättas om så önskas.

När ungdomen flyttar in gör vi ett basinköp av mat och hygienartiklar. Lägenheten är vid inflytt fullt basutrustad med möbler, köksartiklar och textiler. Om placeringen genomförs och avslutas efter planering får ungdomen ta med sig hushållsartiklar och textiler.

Vi har en gedigen erfarenhet av att placera ensamkommande ungdomar i både jourhem, familjehem och stödboende. Vi har därför vissa aktiviteter som är utformade efter dessa ungdomars behov.  Under terminerna erbjuder vi  läxhjälp en gång i veckan på vårat kontor i Enskede samt gemensamma aktiviteter en gång i månaden med andra placerade ungdomar. Vi arrangerar en fotbollscup varje sommar för våra ungdomar samt bjuder in andra. Vi har temakvällar m.m.

Många av de som är hos oss får möjligheten att under sommarperioden öva på att arbeta i vårt egna Café Påtår, där de får en unik möjlighet att skaffa sig erfarenheter som i många fall resulterat i vidare arbeten!


Här har vi träningslägenheter:
- Enskede
- Södermalm
- Gärdet
- Gullmarsplan
- Telefonplan
- Husby
- Visättra
- Tensta
- Rinkeby
- Hjulsta
- Akalla