Aktuellt

Härligt gäng som körde Stafesten-loppet på Norra Djurgården i Stockholm 23 augusti! Heja Humana Familjestödsgruppen och Hammarbykontoret!

Utbildningsdag i mars!
Vi hälsar socialsekreterare, familjehem, familjebehandlare och kontaktpersoner varmt välkomna till en viktig utbildningsdag/samverkansdag den 22/3 i Folkets Hus, Årsta. ”Konsten att kommunicera med barn och ungdomar”.
Föreläsare Johan Bysell och Petter Iwarsson. För inbjudan, mer information och anmälan kontakta anna.falk@humana.se.

Sociala medier
För att ta del av ny information rekommenderar vi att du kollar in våra sidor på Facebook:
Familjestödsgruppen AB och Café Påtår. 

Även på Instagram kan du hitta oss.


FSGs fotbollscup 2017

Vilken dag! Ett axplock av bilder från dagen! Laget Södra Eken tog hem pokalen!

IMG_4231

 


 

Tack alla som medverkade vid öppet hus / Inspinariet den 11 maj 2017!

Fantastiskt att se ett sådant intresse! Ett särskilt tack till Charbel Gabro som föreläste! Du var väldigt uppskattad!


 

Läxhjälp på Familjestödsgruppens kontor i Sandsborg.

Varje måndag kl 17-19 erbjuder vi våra ungdomar läxhjälp. Följ oss på Facebook för att få uppdateringar regelbundet! https://www.facebook.com/familjestodsgruppen/?ref=page_internal


 

FSGs fotbollscup 2016

Fotbollscupen som gick av stapeln den 6 augusti var som tidigare år en riktig succé! FSG vill tacka alla som bidrog till att göra dagen full av god stämning och kamratskap. Undrar du vilka som vann? FSG så klart! Grattis till vinnarlaget.

Här kan ni läsa om cupen, på stadsmissionens hemsida:

http://www.stadsmissionen.se/Socialverksamhet/Barnochunga/Nyhetsarkiv-Barn–unga/Succe-for-Injera-United/

FSG vill även gratulera Stadsmissionens lag Injera United till det ärofyllda bronset!


 

Ungdomsaktivitet MAJ för våra placerade ungdomar

Onsdagen den 18 maj klockan 17:00 kommer vi att gå en guidad tur på Historiska museets utställning om vikingatiden. Vi ses 16.50 utanför Historiska museets huvudingång. Adressen till Historiska museet är Narvavägen 13-17, 114 84 Stockholm. Den guidade turen är på svenska. Vid frågor kontakta Tobias Fall 0700901557. Hoppas vi ses!  Familjestödsgruppen

Läs mer om utställningen här: http://historiska.se/utstallningar/vikingar/


 

Café Påtår öppnar söndagen den 1 maj klockan 10:00!

Adress: Stora Gungans väg 14, Sandsborg.

Under hela maj kommer det att bjudas på bryggkaffe och bullar på löpande band! Kom och fika med oss och våra ungdomar! Välkomna!

kaffekopp

Café Påtår är ett integrationsprojekt för ungdomar placerade via Familjestödsgruppen.

Café Påtår är öppet hela sommaren vid soliga dagar, om det regnar har vi stängt.

Publicerad 160429


 

Familjestödsgruppen söker nya jour- och familjehem i Stockholm:

Vi söker nu familjer som önskar ta emot en ungdom i sitt hem för kortare eller längre period.

Ta chansen och hjälp till nu. Öppna upp ditt hem för en ungdom! Det är viktigt är att ni har god omsorgsförmåga och ett intresse för ungdomar.

Intresserad? Läs mer via länken nedan och fyll i formuläret så hör vi av oss!
http://www.familjestodsgruppen.se/bli-jour-eller-familjehem/

__________________________________

Om du väljer att samarbeta med Familjestödsgruppen kan du få ta emot en ungdom från 12 år och uppåt. Du behöver ha ett rum ledigt i ditt hem för att bli jour/familjehem.

Som jour/familjehem får du mycket stöd, handledning, utbildning och ekonomisk ersättning. Du tilldelas en familjehemskonsulent som stöttar dig genom hela placeringen. Familjestödsgruppen har mångårig erfarenhet av ungdomsarbete.

 


 

Familjestödsgruppen har lediga träningslägenheter och jourhem i Stockholmsområdet. Ring till oss på 08-668 44 33 för att göra förfrågan.

 

flicka

Publicerad 160323


 

 


Nya medarbetare på FSG

Under januari började Sofia Lagerqvist som familjehemskonsulent. Hon kommer närmast från frivården och har tidigare arbetat som socialsekreterare.

Den 8 februari började Ester Forsell som handläggare för träningslägenheter. Nyutbildad beteendevetare med stort engagemang för ungdomar.

Och den 19 februari välkomnade vi Christoffer Persson som kommer arbeta som handläggare för träningslägenheter!

 

Varmt välkomna till oss!

Publicerad 160303


 

Familjerådet informerar

Familjerådet består av sex jourhemsfamiljer och representanter från Familjestödsgruppen. De träffas kvartalsvis och pratar gemensamt om saker som är viktiga för våra jourhem och hur Familjestödsgruppen kan utvecklas och förbättras. Om du som jour- eller familjehem har frågor som du önskar att de ska diskutera på Familjerådet mailar du direkt till dem på mailadress:

fsgfamiljeradet@gmail

Du kommer att hitta information om vad som diskuteras vid träffarna här på hemsidan.

 


 

Fotboll

Familjestödsgruppen har fått möjligheten att erbjuda placerade ungdomar att varje måndag klockan 15-16 spela fotboll i Lilla Eriksdalshallen. Vid varje tillfälle finns personal från FSG på plats. Välkomna! Vid frågor kontakta Tobias Fall.

Publicerad 160105


Home work

Läxhjälpen startar igen måndagen den 11 januari. Samma tid och plats som tidigare.

Måndagar kl 17.30-19.30. Alla våra placerade ungdomar får komma!

Stora Gungans väg 14.

Publicerad 160105


Familjestödsgruppen i Stockholm AB, FSG, ny medlem i Humana-familjen

 Humana, marknadsledare inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg, med verksamheter inom LSS-boenden, äldreomsorg samt förskola/skola/korttidsboende för barn med flerfunktionshinder förvärvar Familjestödsgruppen i Stockholm AB (FSG).

FSG som nu förvärvas har jourhem, familjehem, familjestödsboende och träningslägenheter samt bedriver öppenvård i Stockholmsområdet. Familjehemsvården är konsulentstödd. Målgruppen är barn och ungdomar 12-21 år, även i de fall den unge behöver placering tillsammans med vårdnadshavare. För ensamkommande flyktingbarn har FSG utvecklat en boendeform som kallas integrationsboende. FSG, som startades 2005, är en viktig pusselbit i Humanas satsning på familjehem och kompletterar Humanas erbjudande i Stockholm med omnejd.

Övertagandet gäller från och med nu och innebär inga förändringar för verksamhet, ledning eller personal.

– Vi välkomnar FSG som en ny medlem i Humana-familjen, säger Claus Forum affärsområdeschef Individ och familj. – Vi ser fram emot att tillsammans med FSG ytterligare utveckla vår verksamhet inom familjehem och öppenvård. Vi har en gemensam värdegrund och samsyn på hur god och utvecklande vårdverksamhet ska bedrivas, något som förenar alla inom Humana Individ och familj.

Bildresultat för humana

Publicerad 160105